(Foto: Rodi Media/John Bontje)

Georges Lotze schittert voor eigen publiek in 'thuishaven' De Purmaryn

PURMEREND - Zaterdagavond 28 september 2019 gaat voor Georges Lotze de geschiedenisboeken in als een memorabele datum. De Purmerendse zanger, bekend geworden dankzij zijn vertolking van Neil Diamond-songs in de eerste serie van The Voice Senior, beleefde met The Neil Diamond Project Band zijn eerste grote theateroptreden. Nota bene in 'zijn' De Purmaryn. De stijf uitverkochte grote zaal, waarin veel vrienden, bekenden en familie zaten, ging compleet uit zijn dak. En dan te bedenken dat Lotze vanaf nu met de band een theatertour door het land gaat maken.

Lotze deed in eerste Voice niet alleen mee, hij drong ook door tot de finale. Hij won weliswaar niet, maar met zijn identieke Neil Diamond-stem overrompelde hij alles en iedereen. Neil Diamond, de grote Amerikaanse ster en bekend van megahits, leefde vanaf dat moment voort in Purmerender Georges Lotze.

Zaterdagavond kwamen alle bekende Diamond-songs voorbij. I Am I Said, I Am A Believer, Holly Holy, Beautiful Noise, Hello Again, Sweet Caroline, Song Song Blue, September Morn en ga zo maar door. Speciaal voor zijn partner Irene zong Lotze het gevoelige Play Me. Als je je ogen dicht doet denk je werkelijk dat de one and only Neil Diamond op het podium staat.

Vanuit de zaal waren er lovende woorden. Een willekeurige reactie van een diehard Neil Diamond-fan. "Ik zet altijd de muziek van Neil Diamond op. Die man vind ik zo geweldig. Maar dit vind ik ook prachtig. Dat timbre van Georges Lotze, geweldig. Ik word er ook emotioneel van", aldus de niets aan toeval overlatende woorden.

Georges Lotze gaat zijn droom achterna. Na de theatertour zal zijn naam definitief gevestigd zijn. Dáár zijn alle bezoekers van het concert van zaterdagavond dik van overtuigd.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten