Met hulp van de burgemeester (midden) en initiatiefnemer Ahmed Muhamed knipt een van de kinderen van Ahmed het lintje door.
Met hulp van de burgemeester (midden) en initiatiefnemer Ahmed Muhamed knipt een van de kinderen van Ahmed het lintje door. ((Foto: Evert Ruis))

Medisch Centrum Kop West een feit

PURMEREND - Afgelopen vrijdag heeft de opening van Medisch Centrum Kop West plaatsgevonden in het nieuwbouwplan in het westelijk deel van de stad. Burgemeester Don Bijl knipte onder luid applaus het lint door.

De opkomst van genodigden en buurtbewoners was groot en daarmee een goed feest. Na een bedank- en openingswoord van de eigenaar ESF Praktijk, fysiotherapeut en initiatiefnemer Ahmed Muhamed, sprak Don Bijl alle aanwezigen toe. "Ahmed is een echte verbinder. Niet alleen als mini-projectontwikkelaar, maar ook voor deze buurt, de andere bedrijven en organisaties die zich hier huisvesten. Maar vooral het mogelijk maken van het wonen aan de rand van centrum Purmerend, want daar heeft de gemeente veel behoefte aan", stak de burgemeester de loftrompet.

In het moderne centrum zullen ESF Praktijk (fysiotherapie), huisartsenpraktijk Nota en Swart en apotheek de Ring de patiënt centraal stellen om zo de beste zorg onder een dak te kunnen bieden. Ook het laboratorium van SALT is twee ochtenden per week aanwezig voor bloedprikken.

Bewoners van Kop van West, maar zeker ook de omliggende wijken, hebben met de opening van het centrum een complete gezondheidszorgvoorziening dicht in de buurt. Door het team werd, als cadeau aan de wijk, ook nog een AED apparaat onthuld. Een willekeurig aanwezige bewoner vertelde hier heel blij mee te zijn. "Ik hoop dat het er over 10 jaar nog ongebruikt hangt, maar het is een geruststellende gedachte dat het er is voor iedereen in de wijk."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten