Ochtend voor iedereen die te maken heeft met dementie

PURMEREND - Vrijdag 4 oktober is er een ochtend voor iedereen die met dementie te maken krijgt. Om 10.00 uur opent wethouder Harry Rotgans de ochtend, waarbij activiteiten worden aangeboden op 4 verschillende gebieden: muziek, sportief bewegen, filosofie en creatief. De dag is georganiseerd door Zorgcirkel, Evean, Spurd, Waterlandswelzijn en gemeente Purmerend. 

Als er sprake is van dementie, vallen veel dingen weg. Dagelijkse bezigheden - die normaal zo vanzelfsprekend waren - kosten meer en meer moeite. Gemeente Purmerend vindt het belangrijk dat mensen die hier mee te maken krijgen, actief blijven. Uit onderzoek is gebleken dat het proces van dementie op die manier vertraagd kan worden.

Tijdens de ochtend kunnen mensen ter plekke kiezen uit 2 activiteiten. Het aanbod verschilt van een workshop tekenen/schilderen en filosofie tot muziek, sporten en bootcamp.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Gemeente Purmerend heeft zo'n 300 mensen uitgenodigd die met dementie te maken hebben. Zij hoeven niet alleen te komen: een partner of andere mantelzorger is ook welkom.

Wilt u een foto of interview? Neem dan van tevoren even contact met ons op.

Datum: vrijdag 4 oktober Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur Locatie: Waterlandswelzijn, Graanstraat 30

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten