Melvin Smid temidden van Thierry van der Weide (links) en Kriti-eigenaar Erol Savur.
Melvin Smid temidden van Thierry van der Weide (links) en Kriti-eigenaar Erol Savur. ((Foto: Evert Ruis))

Benefietdiner en Rabo-cheque voor Paralympische ambitie Melvin Smid

PURMEREND - Op donderdag 10 oktober vanaf 18.00 uur is Grieks restaurant & tapasbar Kriti het decor van het benefietdiner voor rolstoeltennisser Melvin Smid.

De 41-jarige Purmerender begon anderhalf jaar geleden aan rolstoeltennis. Al snel bleek hij talent te hebben en voelde hij de ambitie om mee te doen aan de Paralympics van 2024 in Parijs. En of Melvin talent heeft: 'ik ben inmiddels de nummer 22 van Nederland en sta internationaal in de top 500. Het lijkt wel op een paar jaar geleden, toen ik meespeelde in het Nederlands para-ijshockeyteam en meerdere EK's, WK's en de kwalificaties voor de paralympics van Sochi speelde.'

Om Melvins ambitie in het rolstoeltennis te ondersteunen, hebben enkele vrijwilligers eind 2018 de 'Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation´ opgericht. Deze stichting wil niet alleen Melvin ondersteunen, maar ook andere mensen motiveren om te gaan sporten en waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast wil de stichting het rolstoeltennis onder de aandacht brengen door het geven van clinics, presentaties en demonstraties.

Toen Thierry van der Weide hoorde van Melvins ambitie, was hij direct enthousiast. "Heel bijzonder dat iemand die nu 41 is, over vijf jaar op de Paralympische Spelen wil staan. Ik zet me graag in om Melvin te helpen door om me heen te vragen of mensen hem financieel willen ondersteunen", aldus Van der Weide. Omdat  hij lid is van de ledenraad van Rabobank Waterland en ieder lid een cheque aan een goed doel mag overhandigen, besloot Thierry zijn cheque aan de stichting rondom Melvin te doneren.

Ook Erol Savur, eigenaar van restaurant Kriti, is erg onder de indruk van de gedrevenheid van de rolstoeltennisser en wil hem graag helpen. Daarom organiseert hij op donderdagavond 10 oktober een benefietdiner in zijn restaurant aan de Neckerstraat. Bij het benefietdiner vindt ook een veiling plaats ten behoeve van de stichting. Erol: "Wij hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Wie erbij wil zijn moet snel zijn, want de kaarten verkopen snel."

Het viergangendiner (met drankjes, koffie en thee) kost € 45,- per persoon. Reserveren kan via 0299 429049 of kritipurmerend@gmail.com.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten