Column Z Lijner 'Dat kan nooit lang duren'

Het parkeerterrein bij Albert Heijn XL bood – op de kerstperiode na – altijd voldoende parkeergelegenheid. De klanten van de grootgrutter hoefden zich nooit zorgen te maken over de vraag of er wel een parkeerplekje zou zijn. Ruimte genoeg immers!

Opeens sloot C & A de deuren en trok Action in het vrijkomende pand. In één klap is de wereld veranderd. De aantrekkingskracht van de nieuwkomer is zo groot dat parkeren opeens veel minder vanzelfsprekend is. Zelfs tijdens de stille uren op de doordeweekse dagen kan het soms lastig zijn om een plekje te vinden. En het zal er niet beter op worden als de bouwactiviteiten tegenover het gemeentehuis op stoom komen.

Dat parkeerterrein verdwijnt en dus lijkt het niet uitgesloten dat ambtenaren hun toevlucht zoeken tot het gratis parkeren nabij AH XL. Ik durf er wel een flesje Huiswijn op te zetten dat het parkeerterrein binnenkort voorzien gaat worden van een slagboom. Gedurende het eerste uur (of anderhalf uur) gratis parkeren en daarna fiks betalen. Want reken maar dat de grootgrutter alles op alles zal zetten om te voorkomen dat klanten wegblijven omdat er onvoldoende parkeerplekken zijn.

Autobezit, autorijden, parkeren. Het zijn van die alledaagse problemen die om een adequate aanpak schreeuwen, maar waarvoor dé oplossing nog niet is gevonden. Tot die tijd blijft het improviseren. Dat zal bij AH XL niet anders zijn dan in de binnenstad. Misschien moeten AH en wethouder Tijmstra samen een denktank aan het werk zetten om de meest ideale aanpak van de parkeerproblematiek te bedenken. Wat voor AH goed is zal ook voor onze binnenstad goed zijn.

Ondergronds parkeren lijkt per dag onvermijdelijker te worden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten