(Foto: Piet Jonker)

Succesvolle ochtend voor iedereen die met dementie te maken heeft

PURMEREND - Vrijdag 4 oktober was er in Waterlandswelzijn een ochtend voor iedereen die met dementie te maken heeft. De genodigden mochten kiezen uit 4 activiteiten: zingen, sporten, schilderen of filosofie (zingeving). Wethouder Harry Rotgans opende de ochtend en deed meteen mee met de sportactiviteit van Spurd.

Uit volle borst werd er meegezongen met Ramses Shaffy - waarbij tegelijkertijd het geheugen werd getraind. De zangles van Muziekschool Waterland was ook een van de activiteiten. Wethouder Harry Rotgans: "Ik ben er trots op dat onze gemeente de eerste is die activiteiten organiseert voor mensen in het voorstadium van dementie. De activiteiten zijn heel laagdrempelig en ik heb gezien hoe veel plezier mensen beleven om mee te doen."

Een van de initiatiefnemers, Katinka de Lang: "Uit onderzoek is gebleken dat het proces van dementie vertraagd kan worden als mensen zo lang mogelijk actief blijven. Daarom hebben we met elkaar het idee uitgewerkt om activiteiten aan te bieden op verschillende terreinen. De ochtend was zo'n succes dat we nu al besloten hebben dat deze bijeenkomst een vervolg krijgt, met andere activiteiten. Ook bekijken we hoe we op korte termijn tot clubjes kunnen komen, zodat de deelnemers zelf verder kunnen gaan."

De ochtend is georganiseerd door Zorgcirkel, Evean, Spurd, Waterlandswelzijn, cultuurhuis Wherelant, muziekschool Waterland en gemeente Purmerend.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten