Guus Visser kreeg van burgemeester Don Bijl het Koninklijke lintje opgespeld
Guus Visser kreeg van burgemeester Don Bijl het Koninklijke lintje opgespeld ((Foto: EVERT RUIS))

Guus Visser koninklijk onderscheiden

PURMEREND - Op zaterdag 5 oktober reikte burgemeester Don Bijl een koninklijke onderscheiding uit aan Guus Visser. Het gaat om een onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

25 jaar vrijwilliger

Gustaaf Adolf Visser (73) is sinds 1994 actief als vrijwilliger voor de Wijkkerngroep Purmer. De Wijkkerngroep is een platform voor en door bewoners. Het platform zet zich in voor een leefbare en veilige woonomgeving voor allen die bij de wijk betrokken zijn.

Al 25 jaar werkt hij als vrijwilliger bij de Zuidpool. Hij maakt zich sterk voor de wijk en zet zich in voor ouderen in de Purmer. Zo organiseert hij de Kerstavond, waar eenzamere ouderen in de wijk worden uitgenodigd samen een maaltijd te nuttigen en nieuwe contacten op te doen. Ook organiseert hij elke zondag het zondagmiddagpodium.

Spin in het web

Op 5 mei verzorgt hij samen met een team vrijwilligers jaarlijks de Kindervrijmarkt in park De Driegang, een evenement dat bezoekers uit heel Purmerend en omstreken trekt. Door zijn ervaring en de vele uren aanwezigheid is Guus een onmisbare spin in het web rondom alle bezigheden in het centrum. Noemenswaardig ook is het aantal uren van 48 uur per week dat Guus besteedt aan de organisatie van verscheidene activiteiten en aanwezigheid in het centrum zelf.

Guus Visser is een zeer gewaardeerde en onmisbare kracht en wordt door zijn collega-vrijwilligers omschreven als een 'rots in de branding' en een 'warme mentor'.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten