Michael Lanting heeft de vissteiger officieel geopend.
Michael Lanting heeft de vissteiger officieel geopend. ((Foto: EVERT RUIS))

Nieuwe vissteiger in Weidevenne

PURMEREND - Het schoolvoorbeeld van bewonersparticipatie. Zo noemt Michael Lanting, wijkmanager van Weidevenne, het initiatief van de bewonerscommissie van Woonstate W.C.J. Passtoors om een vissteiger voor de hele buurt te realiseren. Lanting heeft 'Ons Visstekkie' dinsdag officieel geopend.

"Er zijn hier genoeg clubs, zoals een biljart- en kaartclub," aldus commissielid Joop ten Klei. "Ook zijn er mensen die graag vissen. Maar die moesten voorheen oversteken om bij het water te komen en dat was best gevaarlijk. Daarom hebben we als bewonerscommissie het initiatief genomen om direct bij het gebouw een vissteiger te realiseren."

De bewonerscommissie had al snel beet. Een enquête onder de bewoners leverde veertig enthousiaste reacties op. Ook wijkmanager Michael Lanting, die als brug tussen bewonerscommissie en gemeente is ingeschakeld, stond meteen positief tegenover het plan. "We hebben al een aantal vissteigers in Weidevenne, maar hier nog niet. Maar het is vooral een schoolvoorbeeld van bewonersparticipatie. Er blijken hier veel fanatieke vissers te wonen en zij omarmen de steiger. Ze gaan hem zelf onderhouden en gaan ook een prullenbak adopteren."

Officieus is de steiger al vanaf augustus in gebruik en menig buurtbewoner heeft er al van geprofiteerd. Dat een van de bewoners al een kloeke snoekbaars heeft gevangen, waarvan het bewijs op de foto is vastgelegd, moet motiverend werken.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten