Vulkanen in Taborkerk

PURMEREND - Op zaterdag 2 november houdt de geologische vereniging Amathysta haar jaarlijkse mineralen- en fossielenbeurs. Dit jaar voor het eerst in de Taborkerk aan de Maasstraat 2. De aanvang is 10.00 uur en de beurs duurt tot 16.00 uur.

Elk jaar is er een tentoonstelling met een wisselend thema. Deze keer gaat het over vulkanen. Wat komt er allemaal uit een vulkaan? In de nieuwe ruimte worden schitterende mineralen tentoongesteld zoals geode's uit Brazilië,
Mexico en Duitsland, agaten uit basalt en rhyoliet en prachtige zeolieten uit Poona. Ook zijn er verschillende vulkanische producten te zien. De beursbezoekers kunnen eveneens lezingen bijwonen. Deze duren ongeveer 20 minuten, de tijden worden op de beurs aangegeven,

De onderwerpen van de lezingen zijn: vulkanen uitbarstingen en lava voorzien van spectaculaire beelden, mineralen uit de basalten van Poona India en Agaten uit rhyoliet en basaltlava.

Maar er is nog veel meer te beleven. Speciaal voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals schatgraven, edelstenen zoeken, haaientand zeven en als klap op de vuurpijl: goud delven. Leden van de slijpgroep van Amathysta demonstreren ter plekke het bewerken van stenen en mineralen tot prachtige sierobjecten. De werkgroep Geologie geeft informatie over mineralen en fossielen als hobby en over geologie in het algemeen. Daarnaast vertellen bestuursleden u alles over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging.

Uiteraard kunnen bezoekers tijdens de beurs lid worden en van een speciale aanbieding gebruik maken. In de grote zaal zal een groot aantal standhouders, voor elk wat wils, mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden en schelpen te koop aanbieden. Het geheel belooft weer een kleurrijk en leerzaam spektakel te worden.

De toegang is € 2,50. Kinderen tot 12 jaar en leden van Amathysta € 1,50. Nadere informatie op www.amathysta.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten