Dankzij het koppelbed is het mogelijk dat een partner of naaste op dezelfde hoogte kan slapen.
Dankzij het koppelbed is het mogelijk dat een partner of naaste op dezelfde hoogte kan slapen. ((Foto: Han Giskes))

Koppelbed voor Hospice in Vrijheid

PURMEREND - Hospice in Vrijheid is sinds kort in het bezit van een koppelbed. Dit om een partner of naaste de mogelijkheid te bieden om èn dichtbij zijn of haar dierbare te zijn en op dezelfde hoogte te slapen.

Hoofd coördinator Marieke Zwart-Dijkhuis is heel blij met het bed. "Het is een mooie oplossing voor de mensen die hier hun laatste levensfase doorbrengen, maar zeer zeker ook voor hun partner", zegt ze. Het bed is aangeboden door de organisatie van de Roparun. Marieke: "Zij hebben geld opgehaald tijdens een monstermarathon rond Pinksteren van dit jaar. Het geld is aangevuld met een deel van de opbrengst van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden."

Het is begrijpelijk dat iedereen de laatste levensfase het allerliefst thuis doorbrengt. Maar als het einde écht in zicht komt, is dat niet altijd mogelijk. Die laatste dierbare momenten samen zijn van onschatbare waarde, maar worden thuis vaak overspoeld door zorgtaken en niet met tijd voor elkaar. Tijd die in een dergelijke laatste fase van grote waarde is.

Als hospice neemt In Vrijheid alle zorg uit handen, waarbij wensen en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voorop staan. "Men komt hier thuis in een warme, liefdevolle omgeving waar het mogelijk is om in alle rust en op eigen wijze afscheid te nemen van familie, vrienden en het leven", aldus Marieke.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten