De ondernemers vinden dat elk kind moet kunnen sporten of muziek maken.
De ondernemers vinden dat elk kind moet kunnen sporten of muziek maken. ((Foto: Pixabay))

Vier ondernemers geven aan Jeugdfonds Sport & Cultuur

PURMEREND - Woensdag 23 oktober bieden vier ondernemers aan de wethouder Sport, Mario Hegger, en bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland, Melissa Rotteveel, een cheque aan van € 1.000,- euro voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Purmerend. Dit gebeurt op de Koemarkt, ter hoogte van biercafé De Bonte Koe. De bedrijven zijn: Constructiever (adviesbureau bouwmanagement), Deitmers Mannenmode, Slagerij Walter Brouwer en Simpel Makelaars.

De ondernemers hebben de handen ineen geslagen omdat ze het belangrijk vinden dat elk Purmerends kind de mogelijkheid moet krijgen om te kunnen sporten of een muziekinstrument te kunnen spelen. Van sporten word je blij, actief, sociaal en het is ook nog eens goed voor je lijf. Wanneer je uit een gezin komt waar het geld de hele week moet worden geteld om te kijken of de boodschappen nog kunnen worden betaald, dan weet je als kind dat bepaalde sporten te duur zijn en aan muziekles wordt dan ook niet gedacht. "Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich kan ontwikkelen: of dat op het voetbalveld is of in de muziekschool. Het moet niet uitmaken waar je wieg staat", aldus de vier.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Purmerend

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Voor sport is dit maximaal van € 350 per kind en voor cultuur is dit maximaal € 425,-. Dit is inclusief eventueel benodigde attributen, zoals sportkleding, balletschoenen of een instrument.

Meer informatie is te vinden via: www.purmerend.nl/jeugdfonds-sport-cultuur of via www.jeugdfondssportencultuur.nl/noordholland.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten