De informatieavond werd goed bezocht. De aanwezigen keerden diktevreden huiswaarts. Links Auke de Wolf van EWP in gesprek met Jan Dekkers van de VHP.
De informatieavond werd goed bezocht. De aanwezigen keerden diktevreden huiswaarts. Links Auke de Wolf van EWP in gesprek met Jan Dekkers van de VHP. ((Foto: Han Giskes))

Herontwikkelingsplannen Slotplein positief ontvangen

PURMEREND - De informatieavond voor buurtbewoners en andere belangstellenden naar aanleiding van de herontwikkelingsplannen van het Slotplein is goed verlopen. De plannen zijn positief ontvangen. De avond werd belegd door ontwikkelaar Pakhuis Real estate, in samenwerking met ontwerper EWP Ingenieurs. Van de laatste gaven Eric Westerneng en Auke de Wolf tekst en uitleg.

Bestuursleden van de Vereniging Historisch Purmerend waren geïnteresseerde toehoorders. Zij toonden zich eveneens positief. Dat onderschreef voorzitter Tineke Abercrombie-Schoorl daags erna met de woorden: "Het wordt echt prachtig. Je hoopt dat alle ontwikkelaars op deze manier te werk gaan; puur met gevoel voor de stad", aldus Tineke.

21 appartementen

Het plan voorziet in de bouw van 21 appartementen op de verschillende verdiepingen. Aan de voorkant, de Slotpleinzijde, is kleinschalige en historiserende bebouwing gepland. "Het plan is om in verschillende hoogtes te gaan bouwen. Het moet voelen alsof het er altijd heeft gestaan", zegt Auke de Wolf van EWP Ingenieurs.

De achterkant wordt qua bouwstijl iets robuuster maar niet massaal en er wordt richting de buren rekening gehouden met de bouwhoogte. "De gemeente wilde aanvankelijk een extra verdieping, maar dat vinden Pakhuis en wij niet passend in het straatbeeld, omdat je dan de aansluiting op de bestaande bebouwing mist. En die willen we juist laten aansluiten", vervolgt De Wolf.

Eerbetoon aan Slot Purmersteyn

Vanuit de gemeente is de vraag gekomen om het Slotplein ook ten aanzien van de bestrating en opzet van een nieuw en historisch uiterlijk te voorzien. Saillant detail is dat dit weer mooi aansluit op de plannen om een eerbetoon aan Slot Purmersteyn te geven.

Immers, er komt een soort toegangspoort voorzien van een tegeltableau met een afbeelding van het slot. Het muurtje wordt gebouwd met de originele stenen die daar ooit zijn opgegraven en sindsdien in een depôt worden bewaard.

De oppervlakte van de woningen, die in de vrije verhuur komen, worden tussen de 43 en 68 vierkante meter.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten