Een tekening van de situatie.
Een tekening van de situatie. ((Foto: aangeleverd))

Fietspad Melkweg deels afgesloten vanaf herfstvakantie

PURMEREND - In de herfstvakantie beginnen werkzaamheden bij de nieuwbouw van Wales, tegenover Heel Europa. Hiervoor is het nodig dat het fietspad wordt afgesloten. Fietsers worden met borden omgeleid via de Loirestraat, Donaulaan, Wolgalaan en Wales. Voor de aansluiting met de Melkwegbrug is een tijdelijk, gezamenlijk, pad voor voetgangers en fietsers aangelegd. De omleiding duurt tot ongeveer maart volgend jaar.

Wat houdt het in?

Het fietspad van de Melkweg is straks afgesloten ter hoogte van Marseillehaven en Genuahaven (voor Heel Europa). Heel Europa en basisschool Het Plankier blijven bereikbaar voor voetgangers. Voor autoverkeer verandert er niets. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de voetpaden langs de Marseillehaven en Genuahaven.

Wales toegankelijk

De werkzaamheden waarvoor de omleiding nodig is, beginnen in de week van 21 oktober en duren zo'n vijf maanden. In die tijd wordt het gebied waar de appartementen van project VenneStaete langs het Noordhollandsch Kanaal staan, ingericht. Parkeerplaatsen, trottoir en ondergrondse containers worden aangelegd. Daarnaast wordt een brug gemaakt vanaf de Wolgalaan naar het nieuwe appartementencomplex en wordt het water ontsloten.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten