De Purmerendse rolstoeltennisser ligt goed op schema.
De Purmerendse rolstoeltennisser ligt goed op schema. ((Foto: Richard van Loon))

Melvin Smid

Rolstoeltennisser Smid pakt dubbeltitel in Alphen aan den Rijn

Rolstoeltennisser Melvin Smid heeft afgelopen weekend tijdens het Double Performance rolstoeltennis toernooi in Alphen aan den Rijn, samen met dubbelpartner Gino Hamel, de titel weten te bemachtigen.

PURMEREND - Tijdens het laatste KNLTB Ranglijst toernooi van dit seizoen wist het duo Smid/Hamel in sportcentrum Nieuwe Sloot de winst naar zich toe te trekken en de dubbeltitel mee naar huis te nemen. Voor de 41-jarige Purmerender, die pas 1,5 jaar geleden begon met rolstoeltennis, is het zijn eerste titel. Smid en Hamel speelde voor de eerste keer samen en die combinatie bleek direct succesvol. In de beslissende partij tegen het duo Herman Malfroy (BEL) en Theo van Reek mochten de heren vol aan de bak, waarbij beide het zichzelf soms wel onnodig lastig maakte. Maar met prima samenspel wisten ze uiteindelijk het beste in elkaar naar boven te halen en de winst met 7-5, 6-4 naar zich toe te trekken. In het enkelspel wist Smid met één overwinning en twee nederlagen een 3e plaats te behalen.

De maand oktober was sowieso succesvol voor de getalenteerde Smid, die de ambitie heeft om zich in 2024 te kwalificeren voor de paralympics in Parijs. Op 10 oktober organiseerde restaurant Kriti, van eigenaar Erol Savur, een benefietdiner ten bate van de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation en wist daarmee het geweldige bedrag van € 3.000 op te halen. Hiermee kan de stichting Melvin Smid de rolstoeltennisser ondersteunen in zijn ambitie, andere rolstoeltennissers een steuntje in de rug bieden en promotie maken voor het rolstoeltennis in de regio.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten