Kees van Waaijen en Ronald Hendriks sloegen de spreekwoordelijke eerste paal.
Kees van Waaijen en Ronald Hendriks sloegen de spreekwoordelijke eerste paal. (aangeleverd)

Start nieuwbouwproject Neck-Zuid

NECK - Deze week is de symbolische eerste paal geslagen voor de start van de bouw van 42 koopwoningen, 3 vrije kavels en 18 sociale huurwoningen aan de rand van het dorp Neck, in de polder Wijdewormer. Wethouder Kees van Waaijen en raadslid Ronald Hendriks verrichtten, na een korte speech van ontwikkelingsmanager Martijn Hemmer (BPD), de feestelijke handeling.

Alle toekomstige bewoners van Neck-Zuid waren uitgenodigd om bij dit officiële moment op het bouwterrein aanwezig te zijn. Na afloop werd in Dorpshuis Wijdewormer, na een korte speech door wethouder Kees van Waaijen, gezamenlijk het glas geheven op een voorspoedige bouw. De woningen in Neck-Zuid worden in 2020 opgeleverd.

Woningen

In de nieuwe wijk Neck-Zuid wordt een mix van rijwoningen (woonoppervlakte vanaf 116 m2), twee-onder-een-kap-woningen (woonoppervlakte vanaf 142 m2) en vrijstaande woningen (woonoppervlakte vanaf 178 m2) gerealiseerd. Ook werden er 3 kavels te koop aangeboden. Alle woningen en kavels zijn inmiddels verkocht. In deze nieuwe wijk worden tevens 18 sociale huurwoningen voor corporatie WormerWonen gebouwd. Heel bijzonder is het feit dat bij alle woningen, voor het eerst in Neck, stadsverwarming wordt geleverd.

De woningen worden gebouwd door KBK bouwgroep.

Sportvelden

Naast de bouwactiviteiten worden ook de sportvelden van Neck verplaatst en nieuw aangelegd. Er komen kunstvelden voor voet- en korfbal, jeu-de-boulesbanen en er komt een gezamenlijk clubgebouw. Dit deel van het complex wordt naar verwachting medio 2020 opgeleverd. Daarna start de sloop van de oude kantine met kleedkamers. Op dit stuk grond en op het stuk waar nu het trainingsveld van het graskorfbalveld ligt, komt dan een
voetbalveld met natuurgras voor de voetbalvereniging.

Projectwebsite: nieuwbouw-neckzuid.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten