Van links naar rechts Gregory, Roy en Sidney klaar voor de fietstocht. Uiteraard met bidbook.
Van links naar rechts Gregory, Roy en Sidney klaar voor de fietstocht. Uiteraard met bidbook. ((Foto: Han Giskes))

Op de fiets en met bidbook naar Utrecht

PURMEREND - De sporters Roy Spaans, Gregory Sumter en Sidney Butter, alle drie spelers van Special Forces Footballteam VV de Wherevogels, sprongen donderdagmiddag samen met het bestuur van Stichting Special Forces op de fiets om in Utrecht het bidbook van de Special Olympics 2022 aan te bieden aan de nationale organisatie. De ultieme missie is om de Special Olympics 2022 naar Beemster, Edam, Volendam en Purmerend te halen.

Stichting Special Forces wil graag Special Olympics 2022 naar hier halen

Het zijn de nationale Special Olympics. Iedere twee jaar worden deze nationale spelen roulerend door Nederland georganiseerd. Met meer dan 2.000 sporters en maximaal twintig takken van sport zijn deze spelen het grootste landelijke evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting Special Forces heeft als doel om sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken. Daar past de ambitie om de Special Olympic te organiseren heel goed bij.

Veel bij kijken

Ron Rijser, voorzitter van de Stichting Special Forces: "Samen met Spurd en Sportkoepel Volendam, gesterkt door de gemeenteraden, is heel hard gewerkt aan het samenstellen van een bidbook. Vanaf 2008 neemt Special Forces deel aan de Special Olympics. Door de ervaring en ontwikkeling van 'onze mens' en het project, hebben we gemeend dat onze drie Gemeenten de Olympics 2022 uitstekend kunnen huisvesten. Maar wat komt er allemaal bij kijken, is het gebied geschikt, wat zijn er allemaal aan sportaccommodaties, wie wil zich aansluiten om het geheel te dragen en hoe maken we het mogelijk het evenement financieel in elkaar te zetten? Allemaal belangrijke vragen die een krachtig antwoord vergen."

Er komt veel bij kijken, maar volgens Rijser heeft deze regio met Werelderfgoed Beemster, Marktstad Purmerend en Edam-Volendam een geweldig gebied. "Veel organisaties, instellingen, fondsen en het bedrijfsleven hebben enthousiast gereageerd. Het is nog lang niet allemaal rond en toch denken wij een goed, haalbaar en betaalbaar plan te hebben."


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten