(Foto: Han Giskes)

Winkelgebied Purmerend scoort dikke voldoende

PURMEREND - Purmerend is met een score van 7,37 derde geworden in de categorie 'Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden' in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2019. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de winkelgebieden in Purmerend goed worden onderhouden. Er is geen grof zwerfafval aangetroffen en bezoekers zijn tevreden over de kwaliteit van de bestrating. De gemeente Fryske Marren ging er in de categorie 'middelgrote gemeente' met de titel vandoor en de gemeente Heerenveen eindigde op de tweede plaats.

Online Scorebord Schone WinkelgebiedenOm het belang van schoon zichtbaar te maken geeft NederlandSchoon elk jaar handvatten aan de deelnemers. Daarbij helpt het interactieve Scorebord Schone Winkelgebieden nederlandschoon.databank.nl/dashboard/ waar de resultaten worden gedeeld van het afgelopen jaar. De resultaten van 2019 zijn vanaf 31 oktober te bekijken. Je kan dan in één oogopslag zien hoe een winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden en gemeenten, welke thema's het goed doen en welke thema's extra aandacht verdienen. Voor meer informatie zie nederlandschoon.nl

Over NederlandSchoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd.
Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer i nformatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten