Column Z Lijner 'Best goed'

Toegegeven, als je niet in Purmerend geboren bent dan houd je altijd het gevoel van 'buitenstaander' te zijn. Je vindt het hier wel fijn, maar daar waar je vandaan komt is toch beter. Voor veel Purmerenders is Mokum nog altijd 'the place to be' en dus is de waardering voor de eigen woonplaats veelal minder groot. Ook mij overkomt vaak het gevoel dat er niks boven Amsterdam gaat. Eens een Amsterdammer, altijd een Amsterdammer.

Zo nu en dan wordt je dan toch verrast over hetgeen er in Purmerend te doen en te beleven is. Zo was ik door een toeval in De Purmaryn verzeild geraakt op een avond dat daar een Belgische muziekgroep, aangevuld met Afrikaanders (in totaal elf musici op het podium) het inmiddels 33 jaar oude album Graceland weer tot leven bracht. Een ijzersterk concert dat veel meer dan een halfvol theater verdiende. Een heerlijke avond waar Amsterdam jaloers op kan zijn. Het blijkt zo nu en dan in Purmerend veel beter wonen en toeven te zijn dan je soms denkt.

Dat theater is van de gemeente. Vaak geef ik de gemeente ervan langs in deze column. Maar - eerlijk is eerlijk – veel gaat er ook goed. Dan heb ik het natuurlijk niet over het parkeervraagstuk, de vele opgebroken straten en fietspaden, de talloze omleidingen, het geneuzel over de kleur van de pieten of over de soms nogal amateuristisch overkomende gemeenteraad. Nee, dan ik doel ik op de ontelbare culturele evenementen, op P3 en De Purmaryn, op de lokale podiumkunst, op de talloze sportmogelijkheden, het prima openbaar vervoer (richting Amsterdam!) en het omringende polderland.

Kortom op Purmerend als hét centrum van het heerlijke Waterland. Het is meestal fijn om er inwoner van te zijn. Dat mag ook weleens gezegd worden!

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten