Maatschappelijke betrokkenheid groot goed op BeursVloer

Algemeen
Jurjen Groenhart en Cees Essen laten zich informeren tijdens de beursvloer van vorig jaar.
Jurjen Groenhart en Cees Essen laten zich informeren tijdens de beursvloer van vorig jaar. (Foto: Els Broers)

REGIO - Op donderdag 21 november organiseert de Waterlandse Uitdaging de jaarlijkse BeursVloer. Dit keer is de Bierderij in Monnickendam plaats van handeling. De insteek is om in een uur tijd in rap tempo zoveel mogelijk matches tussen Waterlandse bedrijven en maatschappelijke organisaties te maken. Vorig jaar werd in geld uitgedrukt voor € 40.000,- aan matches gesloten. De Waterlandse Uitdaging hoopt dit jaar op minimaal eenzelfde bedrag. Manager Agnes Bak: "Na het succes van voorgaande jaren gaan pakken we het dit jaar ook weer groots aan en hebben we in de Bierderij opnieuw een uitstekende locatie om tot veel matches te komen."

Bierderij in Monnickendam op 21 november toneel van tombola van matches

De Waterlandse Uitdaging is de spin in het web die stichtingen en verenigingen, met gesloten beurs, verbindt aan het lokale bedrijfsleven. Stichtingen en verenigingen hebben vaak mooie ideeën, maar de uitvoering kan door geld, tijd of gemis aan goede apparatuur of kennis nog wel eens achterblijven. "De vrijwilligers willen graag, wij kunnen ze vooruit helpen. Wij weten welke bedrijven hun kennis, materialen of medewerkers willen delen. Wij gaan voor de win-win-win situatie waarbij de verenigingen en stichtingen vooruit geholpen worden, bedrijven hun betrokkenheid tonen en nieuwe verbindingen gelegd worden tussen bedrijfsleven en de samenleving", vervolgt Agnes Bak.

Kennis, middelen en menskracht

Wat staat de deelnemers aan de BeursVloer te wachten? In één uur tijd wisselen bedrijven en maatschappelijke organisaties (verenigingen en stichtingen uit regio Waterland) in een ongedwongen sfeer onderling diensten en goederen uit met gesloten portemonnee. Als bedrijf kun je op deze wijze invulling geven aan je maatschappelijke betrokkenheid en maatschappelijke organisaties ontvangen hulp in de vorm van kennis, middelen en menskracht die zij goed kunnen gebruiken.

Tien klussen

Jurjen Groenhart is älgemeen directeur van de Groenhart Group, met tien vestigingen - waaronder het hoofdkantoor in Purmerend - een belangrijke economische speler in de grote regio. De Groenhart Group was vorig jaar voor het eerst aanwezig op de BeursVloer, die toen werd gehouden in het stadion van FC Volendam. En hoe? Het oer-Purmerendse bedrijf nam verantwoordelijkheid in het hulp bieden aan tien klussen. "Mijn interesse werd gewekt toen ik het magazine/jaarverslag van de Waterlandse Uitdaging las. Daarna raakte ik zo enthousiast van het verhaal van Agnes Bak dat ik ons meteen heb aangemeld. En niet zonder succes, want samen met onze directeur vestigingen Cees Essen vonden we het fantastisch dat we zoveel instanties van dienst hebben kunnen zijn", vertelt Jurjen Groenhart.

In het dna

Het helpen van maatschappelijke organisaties zit volgens hem in het dna van Groenhart. "We zoeken altijd naar lokale initiatieven en vooral nu de overheid steeds meer subsidiekranen dicht draait, vinden we dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Wat mij ook zo positief stemde is dat de BeursVloer weliswaar compact en informeel is, maar waar een enorme hoge dynamiek aanwezig is. Ook om die reden zijn we er weer graag bij. Onze hulp varieert van het uitlenen van bijvoorbeeld steigers tot het bedrukken van kleding en op die manier hebben we onder meer Cultuurhuis Wherelant, de kanovereniging in Edam en Ruitersportvereniging Zunderdorp kunnen helpen", aldus Jurjen Groenhart tot slot

De BeursVloer is op donderdag 21 november van 15.00 tot 17.30 uur. De gemaakte matches worden officieel door een team van notarissen voor akkoord bevonden en getekend.

De sfeer tijdens de Beursvloer is altijd informeel maar zeker dynamisch. Hier tijdens een match tussen Van 't Hek en De Bolder in Monnickendam.