Marieke Zwart: "In deze fase staan de wensen en behoeften van onze bewoners centraal."
Marieke Zwart: "In deze fase staan de wensen en behoeften van onze bewoners centraal." ((Foto: aangeleverd))

Hospice hoopt veel nieuwe vrijwilligers te begroeten op inloop

PURMEREND - Hospice in Vrijheid, gevestigd aan de Ds. Martin Luther Kingweg 2 in Purmerend, houdt zaterdag 9 november tussen 10.00 en 13.00 uur een inloopochtend voor potentiële nieuwe vrijwilligers.

Hulp bieden aan mensen in de laatste fase van hun leven blijft voor sommigen een uiterst beladen onderwerp. Niet meer voor de huidige en uiterst gemotiveerde groep vrijwilligers van het hospice. Zij weten maar al te goed dat 'In Vrijheid' er alles aan doet om de best mogelijke zorg te verlenen. Paliatieve zorg, zoals zorg in de eindfase wordt genoemd, is niet meer gericht op genezing, maar op het nastreven en bereiken van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

"Het is een kostbare periode waarin de wensen en behoeften van onze bewoners voorop staan. Een tijd waarin waardig afscheid wordt genomen van het leven. En dat in een rustige, sfeervolle en huiselijke omgeving", aldus Hoofdcoördinator Marieke Zwart.

Hospice in Vrijheid is bovendien de plek waar dierbaren, familieleden en vrienden altijd welkom zijn en waar alle zorg en liefde wordt ingezet om het de bewoners zo comfortabele mogelijk te maken. Marieke Zwart: "Maar daar hebben we alle hulp bij nodig. Vandaar dat we op zoek zijn naar nieuwe gemotiveerde vrijwilligers."

Heb jij een luisterend oor, een zorgzame instelling en loop je niet weg voor een lach en een traan, dan zou jij best de onmisbare schakel kunnen zijn. De schakel die naast de andere 80 vrijwilligers en beroepskrachten extra aandacht en begeleiding wil geven aan de bewoners en hun naasten. Daarnaast moet je minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn en bereid zijn om een opleiding of cursus te volgen.

Interesse? Dan ben je zaterdag aanstaande tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom. Voor meer inlichtingen kijk op www.hospice-in-vrijheid.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten