Vrijdag opent calisthenicspark in Weidevenne

PURMEREND - Het initiatief van enkele bewoners van Weidevenne krijgt vrijdag een gouden randje. Hun idee, om in de wijk een zogeheten calisthenicspark te realiseren, wordt werkelijkheid. Aanstaande vrijdag om 15.30 uur opent wethouder Mario Hegger het 'park'. Het ligt aan het Weidelandpad, nabij het trapveldje en speelplek met klimtoren (richting Purmerland). 

Vorig jaar namen de initiatiefrijke Weidevenners contact op met de gemeente. Zij hebben handtekeningen ingezameld om na te gaan of er voldoende interesse is. Hierop kwamen veel reacties binnen en het voorstel van de initiatiefnemers werd positief ontvangen. Ook gemeente Purmerend was positief en zag dit als een meerwaarde voor de wijk. Daarom besloten zij het plan uit te voeren. Inmiddels is het park klaar en wordt deze officieel geopend. 

Vorm van sporten

Je maakt gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Vaak wordt dit buiten in parken of speeltuinen uitgeoefend. In Weidevenne is hiervoor een 'park' aangelegd. Er staan diverse toestellen waarmee deze vorm van sporten beoefend kan worden. In het voorjaar worden nogmaals activiteiten rond het calisthenicspark georganiseerd.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten