Pixabay

RSWP neemt Telefooncirkel over

PURMEREND - Sinds 1 november heeft RSWP de coördinatie van de Telefooncirkels van het Rode Kruis overgenomen. De Telefooncirkel is een dagelijks contactmoment tussen de deelnemers en de vrijwilligers van de cirkel.

Elke ochtend rond half negen starten de vrijwilligers de Telefooncirkel. Een lijst van zo'n 8 a 10 opeenvolgende deelnemers belt elkaar op. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger en hij/zij weet dan dat iedereen gezond wakker geworden is. Mocht iemand niet opnemen, dan onderneemt de vrijwilliger actie. De deelnemers ervaren dit contact als onmisbaar, omdat het hun gevoel van veiligheid vergroot. Ook is het een moment van gezelligheid en daarmee een goede start van de dag.

Nieuwe vrijwilligers

De Telefooncirkel is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Per Telefooncirkel zoeken wij naar een rooster waarbij 1x per 6 weken een week lang dienst gedraaid wordt. Dit is van maandag t/m zondag +/- 8.30-9.00 uur. Het komt erop neer dat het eerste telefoontje van de cirkel wordt opgestart. En dan deze weer wordt afgesloten bij de vrijwilliger. Mocht zich tijdens de cirkel een calamiteit voordoen (iemand neemt niet op), dan onderneemt de vrijwilliger actie. Deze neemt contact op met de contactpersoon van de deelnemer om polshoogte te gaan nemen.

Ook wanneer u deelnemer bent van de Telefooncirkel kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan gecombineerd worden. Deelname aan de Telefooncirkel kost niets en is niet leeftijdgebonden.

Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger of deelnemer te worden? Neemt u dan contact op met de RSWP op telefoonnummer 0299 42 63 64 of via de e-mail op wonenpluspurmerend@rswp.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten