Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne.
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. ((Foto: aangeleverd))

De levende boekenkast in bieb

PURMEREND - Kunstgenoten in beweging organiseert donderdag 21 november van 10.00 tot 12.00 uur bij Bibliotheek Waterland (Waterlandlaan 40) een duurzame boekenruil in het kader van de campagne Nederland Leest.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich afspeelt in de maand november. Leden en niet-leden van de Bibliotheek kunnen een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Dit jaar doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. En staat de Bibliotheek in het kader van het thema Duurzaamheid.

Kunstgenoten die thuis boeken in de kast hebben die te mooi zijn om te laten verstoffen kunnen deze meenemen naar de Bibliotheek. Iedere deelnemer kan maximaal 10 boeken meenemen om aan iemand mee te geven die er wellicht ook veel plezier aan kan hebben. Er wordt ook gelegenheid geboden om te vertellen waarom je dit boek zou aanbevelen. Daarna wordt er uit de collectie van de Bibliotheek een display gemaakt waaruit de bibliotheekbezoekers kunnen lenen. De zogenaamde Kunstgenoten collectie.

Kunstgenoten in beweging organiseert elke donderdag een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als mooie tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Erg leuk om samen met een vriend(in) heen te gaan maar ook heel geschikt om alleen op af te stappen. De komende weken staan de volgende activiteiten op het programma: Stenen schilderen en kerstkrans maken (in Cultuurhuis Wherelant). Kijk voor het hele programma op www.wherelant.nl

De kosten bedragen € 5,-, contant af te rekenen voor aanvang van de activiteit. Mensen met een kleine beurs kunnen gratis deelnemen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl of telefonisch via nummer 0299-434777. Kunstgenoten in beweging wordt ondersteund door Cultuurhuis Wherelant, Bibliotheek Waterland en Spurd en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Purmerend.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten