De jongens zijn elkaar beste vrienden.
De jongens zijn elkaar beste vrienden. ((Foto: aangeleverd))

Steungezin gezocht voor twee zachtaardige jongens

PURMEREND - De organisatie Buurtgezinnen.nl, die in Purmerend en Beemster opereert, is op zoek naar een fijn steungezin voor twee jongens van 8 en 9 jaar. De kinderen zijn sociaal en vrolijk en ze groeien op in een warm en betrokken gezin. De moeder heeft echter een chronische ziekte waardoor ze niet altijd kan voldoen aan de ontdekkingsbehoefte van haar zoons. Veel zorg komt neer op haar omdat de vader fulltime werkt. Om de moeder te ontlasten en de kinderen een extra speelplek te bieden zijn wij op zoek naar een steungezin.

Beide jongens zijn erg gevoelig. Structuur en voorspelbaarheid zijn voor hen dan ook heel belangrijk. Het kost beide kinderen moeite om alle dagelijkse prikkels te verwerken. Hierdoor zijn geregeld extra rustmomenten nodig om op te laden.

Sociaal en gevoelig

De oudste is een sociaal mannetje die graag anderen helpt maar hierbij soms zichzelf uit het oog verliest. Hij houdt van muziek, koken en bakken en fietsen. De jongste is het gevoeligst en houdt van tekenen, lego, bouwen, een boekje lezen en steppen. De jongens zijn elkaars beste vrienden maar zijn ook echte broertjes.

"We zoeken een liefdevol steungezin dat woonachtig is in Purmerend en Beemster (gezin woont in Weidevenne, red), bij voorkeur zelf kinderen heeft in de leeftijd, één of twee dagen per week de jongens na schooltijd (14.00 tot 18.00 uur) kan opvangen en tevens beschikt over eigen vervoer om de jongens van school te halen", legt coördinator Irene Langerijs uit.

Melden via de site

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Irene Langerijs neemt dan zo snel mogelijk contact op.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten