Uit de informatiebijeenkomsten bleek de populariteit van het project. Donderdag 21 november start de bouw.l
Uit de informatiebijeenkomsten bleek de populariteit van het project. Donderdag 21 november start de bouw.l ((Foto: Han Giskes))

Bouw De Looiers gaat beginnen

PURMEREND - Een bijzondere mijlpaal: donderdag 21 november is de officiële handeling voor de bouw van de appartementengebouwen De Looiers aan het Looiersplein in Purmerend. Het belooft een waar spektakel te worden. Waar vroeger de oude Zijp garage stond worden 36 appartementen en 4 penthouses gebouwd.

Projectontwikkelaar Linden Groep en Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen vieren het officiële startmoment eind november samen met de toekomstige bewoners en de betrokken partijen. Het is een mooi project op een bijzondere plek. Wonen aan het water op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Purmerend.

Jan Rietvink

Het ontwerp is van Jan Rietvink: "Tijdens het ontwerpen hebben we rekening gehouden met de oude opzet en de geschiedenis van de binnenstad van Purmerend. Alle appartementen zijn zo ontworpen dat er vooral veel zicht naar buiten is. Met veel raampartijen, fijne buitenruimtes en alle gemakken van wonen in een nieuw appartementengebouw. De ruimtes tussen de gebouwen worden aantrekkelijk ingericht. Zo krijgen niet alleen de nieuwe bewoners maar ook de omgeving er een fraai stukje binnenstad voor terug."

Doorstroming

Woningen in Purmerend zijn hard nodig, de vraag stijgt en nieuwbouwprojecten zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. Inmiddels is 80 procent van de woningen verkocht. De bouw start en er is nog een aantal appartementen en één penthouse beschikbaar.

Geïnteresseerden vinden het actuele aanbod op www.delooiers.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten