Politieke toneelthriller met nagesprek met burgemeester Don Bijl

Algemeen
Scène uit 'Een heilige avond'.
Scène uit 'Een heilige avond'. (Foto: Anne van Zantwijk)

PURMEREND - Op woensdag 4 december staat de politieke toneelthriller 'Een Heilige Avond' in Theater de Purmaryn. Dit toneelstuk is geschreven door bestsellerauteur Daniel Kehlmann en zet de belangen van de staat in de strijd tegen terrorisme tegenover het recht op privacy van het individu. Aanvang 20.30 uur.

Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Bijl zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente Purmerend aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Het dilemma 'veiligheid versus privacy' zal daarbij - net als in het toneelstuk - zeker aan de orde komen.

Over het toneelstuk

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd. Hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

'Een Heilige Avond' is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans 'Het Meten van de Wereld', 'Roem' en 'Tijl'. Na groot succes in Duitsland komt 'Een Heilige Avond' nu ook naar de Nederlandse theaters.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.depurmaryn.nl of bel de kassa op 0299 43 22 05 (dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur)