Flirt with Reality binnenkort in De Purmaryn

Algemeen
Flirt with Reality bestaat uit vijf choreografieën.
Flirt with Reality bestaat uit vijf choreografieën. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Choreograaf David Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America's Got Talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn voorstelling Flirt with Reality werd het afgelopen seizoen lovend ontvangen door pers en publiek in Nederland en Engeland. Flirt with Reality is op donderdag 12 december in De Purmaryn te zien.

De voorstelling Flirt with Reality van Another Kind of Blue bestaat uit vijf choreografieën. Airman is een uniek duet tussen drones en een danser. De danser van vlees en bloed laat de drones door realtime interactie menselijke vormen aannemen. Een spannende en uitdagende choreografie, zowel voor de danser op het podium als voor de technici achter de schermen. Flyland in a room vertelt een verhaal over liefde, emotie en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid. Voor Game Engine liet Middendorp zich inspireren door het ontstaan van de computer. De choreografie is een reis van analoog naar digitaal, muzikaal begeleid door de Indiase tabla speler Niti Ranjan Biswas. Naast deze nieuwe werken ziet u ook een vernieuwde versie van het populaire Blue Journey en het nieuwe werk As It Appears gebaseerd op het stuk Painting dat David in 2017 voor Introdans maakte.

Another Kind of Blue

David Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers. Met zijn gezelschap Another Kind Of Blue, nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit, om eenmaal weer thuis de echte wereld met een andere blik te bezien. "Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. Flirt with Reality laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd door hun eigen gevoel, fantasie en ritme," aldus Middendorp.

Flirt with Reality ging in oktober vorig jaar in première in Den Haag en speelde na een uitgebreide tournee in Nederland ook een week lang in The Peacock (Sadler's Wells) in Londen. Kijk voor meer informatie op www.anotherkindofblue.nl