Spectaculair begin van bouw De Looiers

Algemeen
Onder toeziend oog van Don Bijl en Jan van der Linden drukte een van de jongste aanstaande bewoners op de knop. De bouw kan beginnen.
Onder toeziend oog van Don Bijl en Jan van der Linden drukte een van de jongste aanstaande bewoners op de knop. De bouw kan beginnen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Donderdag was de officiële handeling voor de bouw van de appartementengebouwen De Looiers aan het Looiersplein. Vooraf was aangekondigd dat het een spektakel zou worden. En dat werd het! Te beginnen met een spectaculaire lasershow. Vervolgens was de officiële handeling door burgemeester Don Bijl en een van de aanstaande bewoners met kind. Dit onder toeziend oog van ontwikkelaar Jan van der Linden van LindenGroep in Amsterdam. Namens LindenGroep is John Verkoeijen de projectontwikkelaar.

Waar vroeger de showroom en garage van Zijp stond worden 36 appartementen en vier penthouses gebouwd. LindenGroep heeft Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen in de hand genomen om het appartementencomplex te bouwen. Nu al staat vast dat het een fraai project op een dito plek gaat worden. Wonen aan het water en op een steenworp afstand van het centrum van Purmerend.

Het ontwerp is van architect Jan Rietvink: "Tijdens het ontwerpen hebben we rekening gehouden met de oude opzet en de geschiedenis van de binnenstad van Purmerend. Alle appartementen zijn zo ontworpen dat er vooral veel zicht naar buiten is. Met veel raampartijen, fijne buitenruimtes en alle gemakken van wonen in een nieuw appartementengebouw. De ruimtes tussen de gebouwen worden aantrekkelijk ingericht. Zo krijgen niet alleen de nieuwe bewoners maar ook de omgeving er een fraai stukje binnenstad voor terug."

Woningen in Purmerend zijn hard nodig, de vraag stijgt en nieuwbouwprojecten zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. Inmiddels is 80 procent van de woningen verkocht. De bouw start en er is nog een aantal appartementen en één penthouse beschikbaar. Geïnteresseerden vinden het actuele aanbod op www.delooiers.nl.

Voor de officiële handeling was er een spectaculaire lasershow.
Jan van der Linden en John Verkoeijen aan het woord namens LindenGroep.