Het team van  Hospice in Vrijheid. Met Marieke Zwart-Dijkhuis (rechts), Nel Persenaire, Petra Bastiaan-Dorresteijn en Karin en Nico Ploeg.
Het team van Hospice in Vrijheid. Met Marieke Zwart-Dijkhuis (rechts), Nel Persenaire, Petra Bastiaan-Dorresteijn en Karin en Nico Ploeg. ((Foto: Facebook))

Vrienden van Simone sporten € 3.655,- bij elkaar voor Hospice

PURMEREND - 'De vrienden van Simone' sportten afgelopen zondag een bedrag van € 3.655,- bij elkaar voor Hospice in Vrijheid. Na afloop van de geslaagde en ook emotionele dag kon de cheque worden overhandigd aan Marieke Zwart-Dijkhuis, coördinator van het hospice in Purmerend.

Zoals Purmerend op Zondag (het zusterblad van het Purmerends Nieuwsblad) op 17 november berichtte, overleed enkele weken geleden Simone Thobe op 54-jarige leeftijd aan melanoomkanker. Simone was met hart een ziel verbonden aan sportschool BetterYou Health Center. De laatste weken bracht ze door in Hospice in Vrijheid.

Tijdens begrafenis

Al tijdens haar drukbezochte begrafenis besloten Patrick Meijer en Diana Kroes om samen met alle mensen die Simone diep in hun hart hadden gesloten, een sportdag te organiseren op de plek waar zij zo vaak en met veel plezier was te vinden, de sportschool aan de Suze Groenewegstraat.

Dankbaarheid

Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen werd gemobiliseerd en geënthousiasmeerd en zo kon het gebeuren dat de beschikbare lessen in sneltempo waren volgeboekt. De baten hiervan en enkele spontane giften bij elkaar opgeteld leverden een prachtig bedrag van € 3.655,- op. En zo werd het verdriet rondom het verlies van Simone Thobe toch nog overdekt met een vleugje dankbaarheid. Richting de familie van Simone, maar zeker ook richting Hospice in Vrijheid.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten