Column Z Lijner 'Hoe lang nog?'

Algemeen

De gemeente presenteerde vorige week met een zekere trots de plannen voor nieuwbouw langs de Waterlandlaan en het spoor. Grootse plannen die het aanzien van de stad in belangrijke mate zullen wijzigen. Het stadje dreigt toch heus een stad te worden. Treinstation verplaatsen, panden slopen, hoog, hoger, hoogstbouw want al die woningzoekenden moeten toch ergens een plekje vinden.

Een lange termijnvisie die er zijn mag. De mistroostige gebouwen langs de Waterlandlaan maken op den duur plaats voor gestapelde woningen. Als de nieuwbouw naast en boven de bibliotheek maatgevend is dan ziet de toekomst van de Waterlandlaan er goed uit. De palen voor De Looiers vliegen de grond in, het puin tegenover het stadhuis is zo goed als weg, de bouwkranen langs het kanaal zijn bijna klaar met hun klussen en stikstof en PFAS-problemen lijken zich in Purmerend niet voor te doen.

Bellevue

Halleluja, wat een activiteiten, en wat zijn ze goed bezig!! Maar eeh ….. hoe staat het toch met Bellevue? Ooit tekende ik samen met honderden andere Purmerenders een petitie: Bellevue moest blijven! Onder druk van de publieke opinie verdwenen idiote nieuwbouwplannen naar de prullenbak. Intermaris zag er geen brood (meer) in en verkocht het pand.

Sloop voormalig postkantoor

Dat was in februari. We zijn inmiddels driekwart jaar verder en nog altijd is Bellevue niet meer dan een rotte/rottende kies. In het nieuwe jaar maakt men allerlei goede voornemens. Zou Bellevue daar ook toe behoren. En als we dan toch bezig zijn met het formuleren van al die goede voornemens: wanneer gaat de sloophamer het voormalige postkantoor in?