Op 8 december om 19.00 uur worden alle lichtjes aangestoken om stil te staan bij overleden kinderen.
Op 8 december om 19.00 uur worden alle lichtjes aangestoken om stil te staan bij overleden kinderen. ((Foto: aangeleverd))

Stilstaan bij overleden kinderen op Wereldlichtjesavond

PURMEREND - Wereldwijd wordt elke tweede zondag van december om 19.00 uur plaatselijke tijd de kaarsjes aangestoken om stil te staan bij overleden kinderen. Zo wordt over de hele wereld een denkbeeldig lint van licht gevormd. Sinds vijf jaar wordt dit ook in Purmerend gedaan. En wel op zondag 8 december. Wereldlichtjesdag Purmerend is een initiatief van Katia Mulder van Gaia Uitvaartbegeleiding.

'De opkomst was overweldigend vorig jaar. We hebben 56 namen van overleden kinderen opgelezen en hun kaarsjes aangestoken. Zóveel mensen bij elkaar, die allemaal weten hoe het voelt om een kind te verliezen, van een ongeboren kind tot een volwassen kind. Er waren ook ouderen die lang geleden overleden kinderen wilden gedenken, eindelijk weer een keer hun namen hardop wilden horen. Er waren mensen die elkaar troostten, terwijl ze elkaar niet kenden. Toen ik hieraan begon, had ik geen idee hoeveel impact het zou hebben", aldus Katia Mulder.

Ook dit jaar is er weer een bijzonder, ingetogen programma. Het draait volgens Katia allemaal om het noemen van de namen van de overleden kinderen en het aansteken van hun kaarsjes. "Iedereen is daarbij van harte welkom: ouders, broers en zusjes, opa's en oma's, ooms en tante's, vrienden en vriendinnen, het maakt niet uit welke band je hebt tenslotte is geen kind zo aanwezig als een kind dat wordt gemist."

Dit jaar, op 8 december, is het 5-jarige jubileum van Gaia Uitvaartbegeleiding. Katia""Zoveel mensen en bedrijven hebben al geld gedoneerd voor deze indrukwekkende avond. Daar zijn we iedereen ontzettend dankbaar voor. Zonder sponsoren, donateurs en vrijwilligers is het niet mogelijk om dit te organiseren."

Er is live muziek, mooie woorden, verhalen en gedichten, en na afloop is er gelegenheid om na te praten en natuurlijk om de kaarsjes mee naar huis te nemen.

Voor meer informatie en/of aanmelden van een naam ga naar de website www.wereldlichtjesdag-purmerend.nl of stuur een mail naar info@gaia-uitvaart.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten