Monica Balk van De Beuk en Marco Daman van Finish Profiles met de wisselbeker.
Monica Balk van De Beuk en Marco Daman van Finish Profiles met de wisselbeker. ((Foto: Rodi Media/JB))

Horeca zaalvoetbaltoernooi om de Finish Profiles Cup

PURMEREND - Zondag 22 december kruisen 16 horeca- en aan horeca verwante bedrijven de sportieve degens tijdens de tweede editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Finish Profiles Cup in De Beuk in Purmerend. Het eerste fluitsignaal klinkt om 12.00 uur en rond de klok van 17.00 uur is het afgelopen. Daarna gaat de gezelligheid verder in sportcafé De Beuk als Johnny Keijer en deejay Eric Riva voor de muzikale noot zorgen.

Vorig jaar kende het toernooi een uitstekend verloop. Niet in de laatste plaats dankzij het 'ons kent ons'-sfeertje, want het hoeft geen uitleg dat de voetballers in de deelnemende teams elkaar redelijk tot zeer goed kennen. "Dat is ook waarom we het organiseren, het is gezelligheid in combinatie met sportieve strijd. Iedereen wil winnen, maar het biertje na afloop smaakt onder alle omstandigheden goed", roepen de organisatoren Rob Balk en Joop van de Loo in koor. Al zit er wel een schuduwkantje aan de aanstaande editie, want amper twee weken geleden werd iedereen opgeschikt door de plotselinge dood, op 57-jarige leeftijd, van Erik Boot. Erik bemoeide zich tot de dag voordat hij aan een hartstilstand overleed met het toernooi. "Die klap is enorm hard aangekomen", verwoordt Rob Balk namens zeer velen.

Geschikt moment

Voor de horeca komt het zaalvoetbaltoernooi op een zeer geschikt moment. Van de Loo: "Pal voor de kerst en oud- en nieuw zien ze zondag de 22ste als ideale voorbereiding op die drukke week. En dat blijkt ook uit het aantal deelnemers, want met 16 deelnemende ploegen zitten we hartstikke vol."

Vorig jaar kwamen de organisatie en Chris van der Vossen, eigenaar van Finish Profiles, een contract voor de komende jaren overeen. In de voorbereiding laat Van der Vossen zich vertegenwoordigen door Marco Damen, sinds jaren werkzaam bij Finish Profiles. Daman praat, proeft en ademt al vanaf zijn prille jeugdjaren voetbal. Hij kan zich eveneens verheugen op zondag 22 december. "Vroeger hadden we altijd zaalvoetbaltoernooien rondom kerst. Dat waren supermooie dagen. We hebben hier in Purmerend de bekendste zaalvoetbalartiesten van Nederland kunnen zien. Daarom is het zo mooi dat de traditie van toen weer is opgepakt", aldus Marco Daman.

Poule-indeling

Samen met Monica Balk deed hij de loting. Die ziet er als volgt uit.

In poule A strijden: Het Wapen van Purmerend, eetcafé De Keet, Taxi Volendam en Café Rooie Sien.

Poule B: De Balustrade, Feestcafé De Artiest, BRASA, Finish Profiles.

Poule C: Purmer Glas Service, Feestzaal De Beizaak, De Kluif, De Beuk.

Poule D: 't Kalfje, Bussman Vochtwering, Discus Bormann Dierenspeciaalzaak, Bar Le Grande.

Zaalvoetballiefhebbers opgelet! Zet 22 december alvast in je agenda. Eerst kijken naar lekkere partijtjes zaalvoetbal en daarna gezellig meedeinen met Johnny Keijer en deejay Eric Riva.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten