Twee panden werden gesloten. "We tolereren in deze stad geen drugs", aldus burgemeester Don Bijl.
Twee panden werden gesloten. "We tolereren in deze stad geen drugs", aldus burgemeester Don Bijl. ((Foto: Pixaby))

Burgemeester sluit twee drugspanden

PURMEREND - Burgemeester Bijl heeft twee panden voor drie maanden gesloten in verband met drugshandel. Het gaat om panden aan de Cantekoogweg waar een hennepkwekerij is aangetroffen en twee dagen later een drugswoning aan de Markerkade. Deze woning werd gebruikt voor het telen van hennep.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de panden voor drie maanden niet mogen betreden. Op de gesloten panden zijn posters geplakt met de tekst 'verzegeld' en 'drugspand gesloten'.

Openbare orde

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de panden als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Melden

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten