Organisator Ricco Arcari met Marco Daman van Finish Profiles. Het Purmerendse bedrijf meldde zich dit jaar als grote sponsor.
Organisator Ricco Arcari met Marco Daman van Finish Profiles. Het Purmerendse bedrijf meldde zich dit jaar als grote sponsor. ((Foto: Rodi Media/JB) )

Disco zonder Drempels krijgt landelijke uitrol

PURMEREND - Met niet aflatend enthousiasme en doorzettingsvermogen startte Purmerender Riccardo Arcari (41) ruim twee jaar geleden met het evenement Disco zonder Drempels. Een discofeest voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord. Arcari had nimmer kunnen vermoeden dat de sprong in het diepe die hij destijds maakte, nu al is uitgegroeid tot een begrip. Het concept valt dusdanig in de smaak dat de eerste positieve gesprekken met de directie van AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. Kijk er dus niet van op dat Disco zonder Drempels mettertijd in deze grote Amsterdamse zaal wordt georganiseerd. "Ik wil het dolgraag naar een landelijk niveau tillen", vertelt Arcari (alias DJ cripple X), die zelf is aangewezen op een rolstoel.

De derde editie van Disco zonder Drempels vindt plaats op zondag 22 december, van 14.00 tot 17.00 uur in P3 in Purmerend. De line up van optredende artiesten bestaat uit Ouwe Jongens Krentebrood, Jeroen Post, DJ Jeff Q en natuurlijk DJ cripple X. Rico verwacht zeker dat 200 bezoekers naar P3 komen om te genieten van een lekker swingend feestje. "Het evenement wordt supergoed gedeeld op Facebook en ook organisaties tonen veel interesse. Vorig jaar hadden we ongeveer 125 mensen binnen dus je begrijpt hoe gelukkig ik ben", aldus de sympathieke Purmerender.

Jongensdroom

Arcari hoopte vooraf wel op een succes, maar zoals Disco zonder Drempels nu leeft, had hij nooit verwacht. "Dit is echt een jongensdroom. We zijn in iets meer dan twee jaar zoveel groter geworden. Ik kan het zelf nog nauwelijks geloven.

Finish Profiles

De organisator kreeg eerder dit jaar grote (sponsor)steun uit niet verwachte hoek, want het Purmerendse bedrijf Finish Profiles is bereid gevonden zich als sponsor te verbinden. Marco Daman van Finish Profiles: "We doen al heel veel aan sponsoring, maar een evenement als dit staan sociaal maatschappelijk op zo'n hoog voetstuk, wij vonden dat we daar iets mee moesten doen. We vinden het zo mooi wat hier gebeurt.".

Cripple-pizza

Een andere sponsor, New York Pizza, zorgt op 22 december voor een unieke primeur. De pizzagrootmacht heeft voor deze gelegenheid de Cripple-pizza in het assortiment opgenomen. Het gevolg is dat iedere bezoeker van Disco zonder Drempels wordt getrakteerd op een pizzapunt. En P3 doet er nog een schepje bovenop, door alle vrijwilligers van de cliënten vrij toegang te verschaffen.

Kaarten voor het evenement kosten in de voorverkoop € 8,- en op de dag zelf aan de zaal € 10,-. Kaarten zijn te koop bij de Primera-vestigingen en in P3. Bovendien via de Facebookpagina van Disco zonder Drempels.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten