Diverse technieken komen aan de orde.
Diverse technieken komen aan de orde. ((Foto: Pixabay))

Gitaar leren spelen voor 55-plussers

PURMEREND - Men is nooit te oud om iets te leren, zeker niet als het om muziek gaat. Muziekschool Waterland biedt cursussen aan speciaal voor de doelgroep senioren (55+'ers). "Mensen hebben meer tijd om een instrument te leren bespelen en de cursisten zijn erg gemotiveerd", vindt Sven de Vries, docent van de succesvolle cursus Tijd voor Gitaar.

Speciaal voor beginners heeft Muziekschool Waterland de cursussen 'Tijd voor Gitaar' ontwikkeld. Daarnaast kunnen ook gevorderden instappen. In deze reeks kan iedere 55-plusser ontdekken dat er toch eigenlijk niets leuker is dan zelf muziek maken. "Bij deze cursus staat ontmoeting en plezier centraal. De praktijk leert dat ze het ineens leuk vinden om thuis te oefenen leuk", vult Sven aan.

In tien groepslessen van een inspirerende en deskundige docent leert men in een ontspannen sfeer een aantal leuke muziekstukken te spelen. Er worden diverse technieken aangeleerd, er is tijd om noten te leren lezen, te musiceren met andere cursisten en melodieën na te spelen op het gehoor.

Praktische informatie

De wekelijkse lessen starten op maandag 16 december rond het middaguur. Kosten voor tien lessen zijn € 159,-.
De cursus vindt plaats op de eerste verdieping van het gebouw van Muziekschool Waterland aan de Geulenstraat 62 in Purmerend. Aanmelden kan via de website: www.muziekschoolwaterland.nl (tabje cursussen).

Voor meer informatie, tel. 0299 42 78 12.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten