(Foto: Lieke)

Bermen Aletta Jacobslaan worden bloeiende eninsectvriendelijkeplekken

PURMEREND - Enige tijd geleden zijn Jessica en Lieke, docenten op het Clusius College een crowdfunding voor een zogenaamde vlinderslinger in de bermen van de Aletta Jacobslaan gestart. En met succes! 

Na het uitgraven van de beplantingsvakken en het opbrengen van vele kuubs zand is er samen met de bewoners uit de buurt een insectvriendelijke beplanting aangebracht. Gedurende het voorjaar en de zomer is er regelmatig onderhoud gepleegd. Afgelopen zaterdag zijn er honderden bloembollen in de grond gegaan om straks in het vroege voorjaar samen met de eerste insecten te genieten van onder andere krokussen, sneeuwklokjes, botanische tulpjes en narcissen.

Na de koffie en thee in de kantine van de school werkten de buurtbewoners, medewerkers en leerlingen van de school samen om een betere leefomgeving voor de insecten te creëren. Tegen de zomer zal de Vlinderslinger weer ingezaaid worden om samen met de vaste planten voor een mooi en interessant stukje natuur in de stad te zorgen.

Er is een groep vrijwilligers die we graag groter zien worden waardoor de Vlinderslinger zich goed kan ontwikkelen en zelfs uitgebreid kan worden.

Specifiek zijn we op zoek naar mensen die willen helpen een aantal insectenhotels te bouwen en wilgentenen hekjes te vlechten. Voor de materialen is een budget beschikbaar.

Aanmeldingen kan via liekecreemer@gmail.com

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten