Het is de burgemeester ernst met drugs.
Het is de burgemeester ernst met drugs. ((Foto: pixabay))

Burgemeester sluit opnieuw drugswoning

PURMEREND - Dat het de stad ernst is met drugs blijkt uit het feit dat burgemeester Bijl opnieuw een drugswoning heeft gesloten. Op maandag werd woning aan de Springfontein in Weidevenne voor negen maanden gesloten.  In eerste instantie wordt een dergelijke woning voor de periode van drie maanden gesloten. In deze woning werd echter voor de tweede keer een hennepkwekerij aangetroffen en daarom is nu overgegaan tot sluiting voor negen maanden.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning/pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige bewoners/gebruikers en anderen de woning voor negen maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst "verzegeld" en "drugspand gesloten".

Openbare orde

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Melden

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten