In het pand werd een hennepkwekerij ontdekt.
In het pand werd een hennepkwekerij ontdekt. ((Foto: Rodi Media/JB ))

Weer drugspand gesloten, wat vindt u ervan?

PURMEREND - Burgemeester Bijl heeft de vaart er goed in wat betreft het sluiten van drugspanden. Dinsdag is opnieuw een pand gesloten, nu aan de Cantekoogweg op industrieterrein De Koog. Het slot gaat er voor drie maanden op. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen. Het is het tweede drugspand deze week dat gesloten wordt. 

Geef uw mening

Wij zijn benieuwd wat u van het beleid van de gemeente vindt, om in sneltempo drugspanden op te sporen en vervolgens te sluiten. Gaat het u ver genoeg of kan er nog een tandje bij? Laat het ons weten!

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor drie maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst "verzegeld" en "drugspand gesloten".

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Melden
Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten