Kinderen van Het Baken waren bij de opening van de tentoonstelling aanwezig en hielpen mee. Ze deden ook de kerstverlichting aan.
Kinderen van Het Baken waren bij de opening van de tentoonstelling aanwezig en hielpen mee. Ze deden ook de kerstverlichting aan. ((Foto: Han Giskes))

Alle soorten kerststallen in Purmerends Museum

PURMEREND - Tot en met zondag 12 januari staat het Purmerends Museum in het teken van kerst en het kerstverhaal. In een ruimte op de eerste etage van het museum staan gedurende deze periode tientallen kerststallen en miniatuur-kerstbomen uitgestald. De kerststallen komen uit de collectie van Henk en Rita Bavel en de kerstboompjes uit de collectie van Roel Scharloo.

Elk jaar tonen Henk en Rita Bavel hun verzameling van honderden stallen in een kerk in Monnickendam. Het Purmerends Museum heeft eenmalig enkele van de beste en meest interessante stallen mogen uitzoeken om tijdens de kerstmaand aan het publiek uit Purmerend te tonen. Er zijn oude en traditionele stallen te zien, maar ook heel moderne en kinder-kerststallen.

Tijdens de duur van de tentoonstelling kunnen kinderen (en natuurlijk ook hun ouders) zelf aan de slag. Ze kunnen kerststerren of een kerststal van ijslolly-stokjes maken. Deze kunnen mee naar huis worden genomen of in de grote kerstboom worden opgehangen. Op woensdag 18 en zaterdag 21 december is er 's middags ook een medewerker van het museum aanwezig om te helpen.

Openingstijden van het museum: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur; zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten