Monique Tuijp in actie.
Monique Tuijp in actie. ((Foto: aangeleverd))

Monique zwemt 40ste zwemvierdaagse bij WZ&PC

PURMEREND/VOLENDAM - Monique Tuijp (50) uit Volendam doet van donderdag 2 tot en met zondag 5 januari voor de 40ste keer mee aan de Zwem4daagse. Dit jubileum viert ze bij WZ&PC. Bij de Wilgenhoekse Zwem- en Polo Club volbrengt ze dezer dagen de derde vierdaagse in het water. "De andere 37 edities heb ik bij EdVo gezwommen", aldus de Volendamse.

Monique is van jongs af aan een echte waterrat. Vanaf haar 10e zwom ze in wedstrijdverband voor EdVo. Daar is ze ook een tijdlang hoofdtrainster geweest. De laatste jaren verlegde ze haar aandacht wat nadrukkelijker richting WZ&PC. "Het is zo'n enthousiaste en leuke vereniging", vertelt ze.

Over de verschillen die er zijn tussen de Zwem4daagse in Volendam en Purmerend zegt ze: "Niet met elkaar te vergelijken. Die in Volendam, in het buitenbad, is bijna de grootste van Nederland. Hier doen ongeveer elfhonderd mensen aan mee. Ik heb het nog meegemaakt dat we iets meer dan tweeduizend aanmeldingen hadden. Maar de vierdaagse in Purmerend is weliswaar veel kleiner maar zo leuk en gezellig. Kleintjes en ouderen zijn door elkaar zo heerlijk bezig."

Monique Tuijp hoopt nog jaren door te gaan met zwemmen. "Het is voor mij de stok achter de deur om iets sportiefs te blijven doen", zegt ze tot slot.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten