Milja Praagman is te gast in de Bibliotheek Purmerend
Milja Praagman is te gast in de Bibliotheek Purmerend ((Foto: aangeleverd))

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken

PURMEREND - Voorlezen is heel erg belangrijk. Niet alleen omdat het gezellig is en een band schept, maar ook prikkelt het de fantasie en vergroot het de kennis van de taal. Bovendien maakt voorlezen dat kinderen later zelf graag gaan lezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 23 januari tot en met 1 februari, gonst het in de bibliotheken van de gezellige voorleesactiviteiten en krijgen de kleintjes ook nog eens een leuk cadeautje als ze lid worden.

Speciaal voor professionals en voorleesvrijwilligers maar ook voor andere belangstellenden organiseert de Bibliotheek Purmerend op 15 januari een bijeenkomst voorafgaand de Nationale voorleesdagen. Het team Educatie van de Bibliotheek praten de deelnemers bij over de nieuwe prentenboeken en de bijbehorende lessuggesties. Speciale gast is Milja Praagman, schrijver en illustrator van prentenboeken. Ook is er een pop-up boekwinkel waar boeken kunnen worden aangeschaft. De (gratis) bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden kan via bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.

Op zaterdag 18 januari volgt om 10.30 uur voor kinderen tot zes jaar een ontdekkingstocht door drie super leuke prentenboeken en gezellig meedoen met het voorlezen met gebaren, Voor het hele programma op en rondom de Nationale Voorleesdagen, adressen en openingstijden, kijk even op www.bibliotheekwaterland.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten