Melvin Smid in actie op de tennisbaan.
Melvin Smid in actie op de tennisbaan. ((Foto: Han Giskes))

Berging brouwt biertje voor Melvin Smid

PURMEREND - Melvin Smid is 42 en zit in een rolstoel. Dit nadat hij op 16-jarige leeftijd werd getroffen door een ruggenmergziekte. Voordat Melvin in een rolstoel zat was hij een zeer actieve en op hoog niveau presterende ijshockeyer. Nadat hij in een rolstoel is gekomen kwam hij in aanraking met Sledgehockey en dat heeft hij 14 jaar gedaan in het Nederlandse Sledgehockeyteam als goalie.

In 2016 onderging Melvin een maagverkleining en viel ruim 70 kilo af. Mede daardoor wilde de Purmerender weer heel graag gaan sporten en kwam via een clinic rolstoeltennis in Purmerend in contact met rolstoeltennisser Ronald Vink en trainer Joost Franke. Al direct bleek dat hij aanleg had en werd daarom lid van T.V. Neckslag. In april 2018 speelde Melvin zijn allereerste rolstoeltennis toernooi en een half jaar later zijn eerste internationale rolstoeltennis toernooi in Frankrijk. In de tussen tijd ontstond de ambitie om vol voor de paralympische spelen in 2024 in Parijs. In de komende jaren gaat hij nog vele toernooien spelen en gaat hij vol voor zijn droom.

Melvin's Dream Saison

Aangezien Melvin een sporter is hebben we een bier ontwikkeld dat relatief laag in de calorieën ligt. Door de vergistingseigenschappen van het Saison gist blijft er een minimum aan suikers over in het bier. Dus een fris licht droog bruisend bier dat op is voordat je er erg in hebt. Door dit bier draag je bij aan de droom van Melvin, dus drink sociaal.

Op 23 januari lanceren Berging Brouwerij en Melvin samen het bier bij Aad de Wolf op de Koemarkt. Een biertje zal € 2,50 kosten en de volledige opbrengst zal Berging Brouwerij doneren aan de Melvin Smid Foundation. Dus kom donderdag 23 januari vanaf 19:00 uur langs en laten we proosten op een sportief en succesvol 2020.

Berging Brouwerij

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Melvin zijn droom. Om zelf als brouwerij een positieve bijdrage te kunnen leveren aan zijn droom hebben we samen met Melvin een bier uitgebracht waar een deel van de opbrengst ten gunsten zal komen voor Melvins Foundation. We zien het als een maatschappelijk project. Een positieve bijdragen leveren aan de maatschappij en dat terwijl je een lekker speciaal biertje drinkt. Eigenlijk mag je deze niet laten staan.

Berging Brouwerij brouwt sinds 2016 zijn eigen bieren in de brouwerij gevestigd in Purmerend. Naast de bekendere B-serie die bij diverse supermarktketen terug te vinden zijn, brouwt Berging Brouwerij in samenwerking met diverse partijen op maat gebrouwen bier. Deze samenwerkingen komen tot stand door passie voor ambacht en bijzondere verbindingen tussen mensen en bedrijven. Dit maakt Berging Brouwerij de partner om duurzame samenwerkingen mee aan te gaan.

Kijk voor meer informatie op de website www.bergingbrouwerij.nl Ook te volgen op facebook en instagram; fb.com/bergingbrouwerij en #Bergingbrouwerij

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten