De Walk & Talk bijeenkomsten zijn elke eerste donderdagochtend van de maand.
De Walk & Talk bijeenkomsten zijn elke eerste donderdagochtend van de maand. ((Foto: Els Broers))

Kleding en eerste indruk bij solliciteren

REGIO - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de vestiging Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op de bijeenkomst van vorige week vertelde Chantal Franken-de Graaf van ImageBoost de deelnemers hoe zij het nieuwe jaar met nieuwe kansen zien. Dit deed aan de hand van de workshop 'kleding en eerste indruk'.

Chantal vertelde dat een goede eerste indruk wekken door middel van je houding, kleding en uitstraling helpt om een positief beeld van jezelf te geven. Ook maakt het een werkgever nieuwsgierig naar wat je te vertellen hebt en wat jij kunt brengen in een organisatie. "Je krijgt namelijk nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Dus als je gaat solliciteren moet je al aan de gang gaan met je imago op sociale media. Maar ook als je de receptie van een bedrijf binnenloopt voor je sollicitatiegesprek, is het goed als je je al bewust bent van je uitstraling. Loop je rechtop en zelfverzekerd een receptie binnen, ben je vriendelijk, kijk je iemand aan en zie je er verzorgd uit? Grote kans dat de receptionist dit al doorgeeft aan de sollicitatiecommissie", schetst Franken-de Graaf.

Zij daagde de deelnemers uit om hierover na te denken en te oefenen met welk beeld je denkt dat anderen van jou hebben. En wat zegt uiterlijk over wie jij bent? Zo leerde zij dat je als je bewust wordt van wat je uitstraalt je ook bewuste stappen zet naar succes.

Elke eerste donderdag van de maand zijn er Walk&Talk bijeenkomsten; van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. De eerstvolgende is donderdag 6 februari met weer een ander thema. Toegang is vrij. Meer weten over imageBoost? Kijk op www.imageboost.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten