De ervaren klassiek saxofoniste Floor Wittink.
De ervaren klassiek saxofoniste Floor Wittink. ((Foto: Dennis Vloedmans))

Floor Wittink vertelt en musiceert vanuit haar hart

MIDDENBEEMSTER – Wat beweegt een musicus om bijzondere dierenverhalen, in dit geval van dichter/auteur Toon Tellegen, te combineren met klassieke muziek? Klassiek saxofoniste Floor Wittink (43) hoeft niet lang na te denken als ik haar de vraag stel. "De verhalen van Toon Tellegen, die doorspekt zijn met subtiele humor en fijngevoeligheid, en die onwillekeurig zorgen voor een glimlach, lenen zich juist uitstekend voor gevoelige en ingetogen voorstellingen. En dat is wat ik graag doe, spelen vanuit mijn hart", aldus de musicus.

Klassiek saxofoniste brengt gevoelige vertelconcerten in Onder de Linden

Wittink brengt op de zondagen 26 januari (première) en 9 februari haar vertelconcert 'Misschien wisten zij alles' op het podium van theater Onder de Linden. In deze voorstelling smeedt Floor de bijzondere en vermaarde dierenverhalen van Tellegen tot één geheel met de muziek van onder anderen Schubert, Bach en Ravel. Daarbij laat ze niet alleen de saxofoon muzikaal commentaar geven. Als een soort storyteller-songwriter speelt ze ook piano en vertelt ze tegelijkertijd. Enkele composities en arrangementen zijn van de hand van Wijnand van Klaveren, die dit onder andere ook doet voor het tv-programma Podium Witteman.

Floor Wittink is oorspronkelijk afkomstig uit Alkmaar. Daarna verhuisde ze naar Utrecht. Vijf jaar geleden verruilde ze de Domstad voor het rustieke Middenbeemster. In de afgelopen jaren kwam ze steeds meer in contact met culturele instanties en verenigingen hier. "Alhoewel ik me op het hele land richt, kreeg ik steeds meer het besef dat de culturele activiteiten hier van bijzondere aard zijn. Dus ben ik me ook gaan oriënteren in deze regio."

Zo raakte Floor Wittink in contact met de kerk De Keyserin, met Onder de Linden, Beemsters Fanfare en met Erika Nannings (onder andere verantwoordelijk voor huiskamerconcerten en Muziek aan de Middenweg, JB).

Verbinding zoeken

De mensen willen en zoeken steeds vaker verbinding in deze huidige ietwat lompe wereld. Met die stelling in het achterhoofd en haar passie voor zowel saxofoon en piano als ideale instrumenten besloot Wittink haar hart te volgen. En toen ze de verhalen van Toon Tellegen las, wist ze helemaal zeker. "Ik vind het sowieso leuk om te puzzelen met zinnen en klanken en daarom leek het me geweldig om te onderzoeken of zijn vertelsels op mijn muziek past. En dat blijkt zo te zijn. Dat vindt Tellegen zelf trouwens ook, want ik heb het hem laten horen en hij reageerde enthousiast", vertelt Floor.

Ideaal vertrekpunt

Floor Wittink, die naast haar nieuwste project ook huiskamerconcerten geeft en muziektheater verzorgt (ze werkte onder andere aan een productie van de Holland Opera), heeft één hoofddoel voor ogen, namelijk om mensen vanuit haar hart te raken met muziek en woord. De voorstelling 'Misschien wisten zij alles' ziet ze als een ideaal vertrekpunt van iets moois.

De eerste voorstelling in Onder de Linden is reeds uitverkocht, voor de extra ingelaste voorstelling op 9 februari (aanvang 15.00 uur) zijn nog kaarten te koop. Ze kosten € 12,50 in de voorverkoop en € 15,- aan de deur. Saillant detail is dat Toon Tellegen aanwezig is op de premièremiddag. Overigens speelt ze het concert met verhalen van Tellegen ook in huiskamers.

Voor kaarten in de voorverkoop ga naar www.floorwittink.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten