Onder anderen de Gran Diva's, Miss Baksel en Donatella waren aanwezig.
Onder anderen de Gran Diva's, Miss Baksel en Donatella waren aanwezig. (Bert Woudstra)

Kunstroute heet vanaf nu Kunstcollectief

PURMEREND - Afgelopen donderdagavond maakte voorheen stichting Kunstroute tijdens de nieuwjaarsborrel bij Spijkerman Eten & Drinken officieel bekend verder te gaan als Kunstcollectief Purmerend.

De Stichting Kunstroute Purmerend organiseerde al langer meer dan alleen een open atelier weekend maar droeg enkel de naam van dat ene evenement. Het klonk logisch bij de oprichting in 2004, toen was er alleen de route. Maar inmiddels is er meer, doen we meer en… als alle kunstenaars zich verbinden, is er veel meer mogelijk.

Duidelijke doelstelling

"De nieuwe naam maakt in één keer duidelijk wat onze doelstelling is. Als collectief staan we samen sterker, kunnen we leren van elkaar, samen activiteiten organiseren, samenkomen, samen exposeren en waar nodig samenwerken. Als collectief straal je een verbondenheid uit. We zijn tenslotte allemaal kunstenaars en geen kluizenaars", aldus voorzitter M. de Vries.

Een van de grootste veranderingen is dat alle kunstenaars uit Purmerend en omstreken zich voortaan kunnen verbinden aan het Kunstcollectief Purmerend. Binnenkort meer hierover op de website van de stichting www.kunstcollectiefpurmerend.nl

Etalageroute

Een vast onderdeel van de stichting is het jaarlijks terugkerende Kunst in de etalage. Tijdens deze vooraankondiging van de kunstroute tonen een aantal kunstenaars hun werk in de etalage bij diverse winkeliers in de binnenstad. Het thema voor 2020 is op zeer ludieke wijze onthuld tijdens deze avond door drie bijzondere dames. Tot grote verrassing van iedereen gaven de Gran Diva's; Miss Baksel, Donnatella Vergatsie en Vera den Adel acte de présence en onthulde hiermee het thema 'Vrijheid'.

De nieuwe opzet is door iedereen zeer enthousiast ontvangen. Purmerend heeft kunst en dat gaan we laten zien!

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten