Gerrit Aafjes namens de KNVB (links) en Cor Ernest van Sandow wisselen shirtjes uit.
Gerrit Aafjes namens de KNVB (links) en Cor Ernest van Sandow wisselen shirtjes uit. ((Foto: aangeleverd))

Sandow ruilt shirtje met KNVB en haalt uit

PURMEREND - De Purmerendse zaalvoetbalvereniging ZVVO Sandow en de KNVB wisselden dezer dagen van shirtje. Dat gebeurde in De Beuk, voorafgaande aan het met 17-0 gewonnen duel tegen het Haarlemse Alliance'22 uit Haarlem. Naar aanleiding van het 130-jarig bestaan van het georganiseerd amateurvoetbal ontwikkelde de voetbalbond een speciaal jubileumshirt. Elke vereniging in Nederland ontvangt een exemplaar.

Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigt de bond 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt. Een waar collector's item dat hopelijk een mooie plaats in alle kantines krijgt.

Na het shirtje ruilen tussen KNVB-afgevaardigde Gerrit Aafjes en Cor Ernest van Sandow was het regelrecht prijsschieten in De Beuk. Sandow deelde met 17-0 een geweldige knock out uit aan de directe concurrent, die doordat ze geen wisselspelers hadden, met een flinke handicap speelden. Overigens ontbraken bij Sandow ook de vaste spelers Dennis Jansen, Laurens Deelen en Dylano Schep. Onder meer Jorden Verdonk en Saverio Kasanwirjo, afkomstig uit het tweede, kregen daardoor een kans.
Halverwege was het al 6-0, door goals van Rowin Mol, Dennis Pals, Nigel Daniëls (2x), Vincenzo Schep en Kasanwirjo. De elf goals in de tweede periode kwamen op naam van Mol (3x), Niall Raben (3x), Pals (2x) en Kasanwirjo (2x) en een in eigen doel gewerkt hard schot van invaller Verdonk.
ZVVO Sandow gaat nu op doelsaldo aan kop in de 2e periode en kreeg er in de 1e periode door een uitspraak van de tuchtcommissie alsnog drie punten bij, vanwege het bij 4-5 gestaakte uitduel bij Golden Stars.
Vrijdag 24 januari om 20.10 uur is de volgende bekerwedstrijd thuis in De Beuk tegen Volendam ZVV 4.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten