Fragment uit de voorstelling.
Fragment uit de voorstelling. ((Foto: aangeleverd))

Toneel- en muziektheater in De Verbeelding

PURMEREND - Op zaterdag 1 februari is de productie Weg met Eddy Bellegueule te zien in Theater De Verbeelding. Aanvang 20.30 uur.

Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt een eigen theatrale en muzikale bewerking van de autobiografische succesroman Weg met Eddy Bellegueule van de jonge Franse schrijver en socioloog Édouard Louis (1992). Het wordt een mooi 'coming-of-age' verhaal met veel live muziek (gebaseerd op onder anderen Tame Impala, Arcade Fire, Radiohead, Sufjan Stevens) in een prachtig decor.

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk, in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte, gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een 'normale jongen' te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Weg met Eddy Bellegueule was in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het boek enthousiast ontvangen.

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 15,50 euro (vriendenpas/CJP/65+ € 13,50 euro), inclusief reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 41 12 34. Volg De Verbeelding ook op Facebook.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten