Open dag Wij Allemaal in teken Wereldkankerdag

Algemeen
Wendy Kok:
Wendy Kok: "We zoeken vrouwen en zeker ook mannen die open staan voor de gevoelens van onze gasten." (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Inloophuis Wij Allemaal, de laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, organiseert zaterdag 1 februari van 12.00 tot 16.00 uur een open dag. Deze staat mede in het teken van Wereldkankerdag. Coördinator Wendy Kok hoopt tijdens het open huis ook in gesprek te komen met potentiële nieuwe vrijwilligers, die als gastvrouw en -heer kan verwelkomen.

Inloophuis heeft dringend behoefte aan nieuwe gastvrouwen en -heren

In het inloophuis kunnen mensen met kanker, alsmede hun naasten en nabestaanden, in een ongedwongen sfeer en op het moment dat het hen uitkomt, met lotgenoten ervaringen uitwisselen en eventueel aan activiteiten deelnemen. De deur staat elke dag van 09.30 tot 13.00 uur wagenwijd open. "Onze gasten worden ontvangen door onze vrijwilligers in de rol van gastheer en gastvrouw. Daarnaast geven zij hen ook waar gewenst de nodige ondersteuning en verstrekken zij hen informatie", vertelt Wendy Kok.

Goed opgeleid

Alle vrijwilligers bij Wij Allemaal zijn of worden goed opgeleid, zodat zij hun verantwoordelijke taak optimaal kunnen uitvoeren. Intervisie en bijscholingen horen daar begrijpelijkerwijs bij. Op korte termijn is er dringend behoefte aan de inzet van enkele gastvrouwen en gastheren. "We zoeken mannen en/of vrouwen die in staat zijn, in voorkomende situaties, een tweegesprek te voeren, Zij moeten open staan voor de gevoelens van onze gasten en zich betrokken tonen voor de soms moeilijke situaties van onze gasten. Respect en begrip voor de gevoelens en houding van onze gasten zijn hier sleutelwoorden. Een luisterend oor bieden is een van de belangrijkste factoren, die hierbij rol speelt", schetst Kok het profiel.

Kom naar de open dag

Geïnteresseerden kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Wendy Kok. Het telefoonnummer is 0299 40 60 94. Schriftelijk solliciteren kan door een mail te sturen naar info@wij-allemaal.nl Om een kijkje te nemen achter de schermen van het inloophuis is een bezoekje aan de open dag van 1 februari van harte aan te bevelen.

Nadere informatie over alle activiteiten is te vinden op de website www.wij-allemaal.nl