Hoe betrek je de buurt erbij? thema bij Alzheimer Café

Algemeen
De impact van dementie in de samenleving wordt steeds groter.
De impact van dementie in de samenleving wordt steeds groter. (Foto: Trinette Reed Photography)

PURMEREND - Herkent u het als mantelzorger van uw naaste met dementie? Dat buren, vrienden, familieleden allemaal graag willen helpen en zeggen: 'Ik doe graag iets voor je hoor, laat maar weten als je wat nodig hebt'. Of misschien bent u zelf die buurvrouw die hulp wil aanbieden maar niet goed weet hoe. Het Alzheimer Café besteedt op woensdag 12 februari aan de hand van het thema 'Hoe betrek je de buurt' aandacht aan de impact van dementie in de samenleving.

Aanwezigen leren gedurende het informatieve én luchtige programma van één uur hoe je aan de omgeving een duidelijke hulpvraag kunt stellen. En leren hulpaanbieders hoe ze hulp concreet aan kunnen bieden. Zodat het aanbod omgezet wordt in acties, hoe klein ze ook zijn.

Plaats van handeling is Zorgcirkel Molentocht aan de Persijnlaan 99 in Purmer-Zuid. De aanvang is 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Het programma wordt geleid door Erna Waal en Janneke Leijden van Amstel en duurt tot circa 21.30 uur.t
Bent u mantelzorger? Vraag een buur, vriend/vriendin/familielid om mee te komen. Biedt u al gerichte hulp aan iemand met dementie of een mantelzorger? Vraag iemand uit uw omgeving om mee te gaan. Samen hulp bieden is immers nog leuker.

Het aantal Nederlanders dat lijdt aan dementie zal tot 2040 explosief stijgen ten opzichte van 2015. Dit constateert de Hersenstichting op basis van gegevens over hersenaandoeningen uit de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2018 (VTV-2018) van het RIVM. Uit de cijfers blijkt dat het aantal patiënten dat in 2040 het aantal dementiepatiënten met 115 procent stijgt. Deze explosieve stijging heeft een enorme impact op de gehele samenleving.

Voor meer informatie omtrent de themabijeenkomst van het Alzheimercafé kijk op www.samendementievriendelijk.nl/injebuurt Een mail sturen kan naar zaanstreek-waterland@alzheimer-nederland.nl