Ben Sharples tussen de dames van RCW JuRo Unirek.
Ben Sharples tussen de dames van RCW JuRo Unirek. (Maarten Rabelink)

Ben Sharples weg als hoofdtrainer dames RC Waterland

PURMEREND - Ben Sharples, hoofdtrainer van de dames van RCW JuRo Unirek, heeft deze week de club verlaten. Eerder dit seizoen verloren ook de heren van Waterland de hoofdtrainer, maar de reden van het vertrek van Ben is anders. De Engelsman, die ook als speler actief was bij het eerste herenteam is zodanig geblesseerd geraakt, dat hij aan zijn arm geopereerd moet worden. Deze operatie wil hij, het liefst op korte termijn, in zijn thuisland ondergaan.

Een Engelse rugbyclub heeft Ben ook nog eens een hele mooie aanbieding gedaan om daar als trainer aan de slag te gaan. Met de vergoeding die daar in Engeland tegenover staat kan RC Waterland niet concurreren en we gunnen Ben daarom ook deze uitdaging.

Erik Voet, die voorgaande seizoenen als hoofdtrainer bij de dames een succesvolle periode beleefde, is bereid gevonden om weer voor de groep te gaan staan. Hij zal daarbij ondersteund worden door Thibault Terrier en Chris Joor die als trainers ook actief zijn bij de heren.

RCW JuRo Unirek staat in de Ereklasse, waar de teams heel erg aan elkaar gewaagd zijn, momenteel staat de ploeg op de vierde plaats met 5 punten achterstand op de koploper RC The Bassets.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten